Olmani mevalarini turli usullarda quritib chips olish va organoleptik baholash
Keywords:
Olma, chips, olma navlari, quritish texnologiyasi, sog‘lom ovqatlanish, FUDJI(Saltanat), Red Delishes, Golden Delishes mevali chips.Abstract
Ushbu maqolada olma mevalarini quritishda ularni po‘stini archimasdan, faqat urug‘ini olib tashlab, parrak holatda kesilgan holda quritish amalga oshirilgan holda quritilgan tadqiqot natijalari keltirilgan. Tadqiqotlar tabiiy usulda quritish an’anaviy quritish maydonchasida bajarildi va o‘zaro taqqoslash uchun uchta ko‘rsatkich tanlab olindi: tayyor mahsulot chiqishi; xom ashyoni quritish davomiyligi va qurigan mahsulotning organoleptik bahosi.
Downloads
References
Mirziyoev Sh. PF-60-son. “2022-2026 Yillarga mo‘ljallangan yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risida”. Prezident Farmoni. – Toshkent, 2022 yil 28 yanvar.
Mirziyoev Sh. PF-5388-son “O‘zbekiston Respublikasida meva-sabzavotchilikni jadal rivojlantirishga doir qo‘shimcha chora-tadbirlar to‘g‘risida”. Prezident Farmoni. – Toshkent, 2018 yil 29 mart.
Shoumarov X.B., Islamov S.Ya. Qishloq xo’jaligi mahsulotlarini saqlash va birlamchi qayta ishlash texnologiyasi. – Toshkent, 2011. 2. R.Oripov, I.Sulaymonov, E.Umurzaqov “Qishloq xo’jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi”. Toshkent, “Mehnat”, 1991.
M.M.Mirzaev, V.V.Kuznetsov “Pomologiya Uzbekistana”. Uzbekistan, 1983.
X.Bo’riyev, R.Rizaev. “Meva-uzum mahsulotlari biokimyosi va texnologiyasi”. Toshkent, 1966.
X. Bo’riyev, R. Jo’raev, O. Alimov “Meva sabzavotlarni saqlash va ularga dastlabki ishlov berish”. Toshkent, 2002.
Shirokov Ye.P. Praktikum po xraneniyu i pererabotki plodov i ovoщey. – M.: Kolos, 1989.
R.J.Jo’raev, M.M.Adilov “Qishloq xo’jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologisi”. Toshkent, 1999.